remmenservice

Remmen controleren

U weet net zo goed dat de remmen een essentieel onderdeel zijn van de veiligheid van de auto. Met goed functionerende remmen ben je nog veiliger onderweg. Remmen hebben dus een enorme verantwoordelijkheid en dus zult u deze moeten controleren. Zelf controleren van de remmen is lastig, laat dit dus vooral doen door een professional. En wat is nou beter dan uw remmen laten controleren door een echte Bosch autotechnicus!

Remmencheck

Dit is een goed moment om uw auto klaar te maken. Wanneer u bij ons onderhoud laat uitvoeren controleren wij altijd uw reminrichting! Heeft u al een tijd geen onderhoud laten uitvoeren dan adviseren wij om een remmencheck te laten uitvoeren.

Tijdens deze check controleren wij uw reminrichting en geven u aansluitend een persoonlijk advies afgestemd op uw rijgedrag en kilometrage per jaar.

Twijfel niet langer en maak nu online een afspraak voor onderhoud of een losse remmencheck.

Remmen

Wanneer uw remmen laten checken?

Rijd nooit door met slecht werkende remmen. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar het kan ook leiden tot onnodige dure reparaties. Vertoont uw auto tijdens het rijden één of meer van de volgende symptomen? Dan is het nodig om het remsysteem te laten checken.

  • Het stuur trilt
  • U kunt het rempedaal erg ver intrappen
  • U hoort een piepend geluid tijdens het remmen

Verder adviseren wij de volgende controle momenten:

  • Remblokken - controle elke 15.000 km
  • Remschijven - controle elke 30.000 km
  • Remvloeistof - controle elke 2 jaar

Wat controleren wij tijdens de remmencheck:

  • Reminrichting: Wij controleren de complete reminrichting op werking, slijtage en mogelijke defecten
  • Remschijven: Wij controle de technische staat en dikte van de remschijven.
  • Remblokken: Dikte en staat van de remblokken zijn van groot belang betreft de remweg en de levensduur. Goede remblokken zorgen ervoor dat de remschijven en remvloeistof in goede conditie blijven.
  • Remvloeistof: Remvloeistof brengt de kracht over van rempedaal naar de remmen. Om de remwerking te behouden dient de remvloeistof goed en op pijl te zijn.

De staat van uw remmen

Door de jaren heen zijn auto's veiliger geworden. Zo zijn de auto’s uitgerust met o.a. airbags, kreukelzones, dwarsbalk etc. Zo zijn auto’s tegenwoordig uitgerust met  die uw veiligheid vergroten zoals: airbags, kreukelzones, dwarsbalken etc. Echter behoren remmen samen met de banden tot de belangrijkste onderdelen van uw auto als het aankomt op veiligheid! Veel automobilisten beginnen zich pas op het laatste moment zorgen te maken over hun remmen Het is erg belangrijk dat de conditie van de remmen van uw auto zo goed mogelijk is en ook blijft.

Remslijtage

De remmen slijten geleidelijk. Verschillende remdelen kunnen versleten raken. Alle remdelen moeten in goede staat zijn om goed en veilig te kunnen remmen. Daarnaast speelt remvloeistof een belangrijke rol in het remsysteem.

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen